انواع پردازنده های تلفن همراه

یکی از مهمترین قسمت ها در کامپیوتر پردازنده می باشد. در موبایل هم پردازنده از مهمترین قسمت ها است. تفاوت هایی بین این دو پردازنده وجود دارد. پردازنده کامپیوتر  CPUنامیده می‌شود که در واقع همان مغز متفکر کامپیوتر می باشد اما در تلفن همراه به آن  Socمی گویند که مخفف system on chip (تراشه روی سیستم) است. Socشامل قطعات مختلفی است و بخش های مختلف در تلفن همراه شما به این قسمت مربوط است. این قسمت شامل cpuو GPU و سنسورهای مختلفی می باشد،حتی کیفیت تصاویر در دوربین تلفن همراه، کیفیت وضوح فیلم ها در موقع پخش وحتی قسمت هایی مانند داده های تلفن همراه و wifi از این موارد می باشد.

یکی از مهمترین ویژگی های پردازنده های موبایل قدرت کنترل میزان حرارت در گوشی می باشد که بسیار مورد توجه است.

در این جا دو تا از بزرگترین شرکت های ساخت پردازنده های موبایل را به اختصار توضیح داده و انواع آن ها را به شما معرفی می کنیم.

 

 

 

کوالکام

یک شرکت آمریکایی است که حدود 42 درصد از پردازنده های مورد نیاز شرکت های معتبر تلفن همراه را تولید می کند Snapdragon 845 جدیدترین پردازنده این مجموعه می باشد که در گوشی هایی مانند S9و S9 plus (سامسونگ) مورد استفاده قرار می گیرد. این چیپست 8 هسته ای می باشد و فرکانس آن 8/2 گیگاهرتز می باشد.

کوالکام در چیپست های خود از GPU (پردازشگر گرافیکی ) Aderno استفاده می کند. و بر خلاف دیگر شرکت ها معماری پردازنده های خود را به دیگران می فروشد.

به روز ترین حافظه RAM که در تلفن های همراه جدید مشاهده می شود  LPDDR4 و LPDDR4X  است که در حدود 20 درصد سرعت بهتری نسبت به قطعات قبلی دارند.

کوالکام تا کنون در 4 رده مختلف به تولید چیپست پرداخته است:

enemad-logo